Projektowanie wnętrz

Nowoczesne mieszkanie w Montrealu – szorstkie faktury i wysoki połysk w kontraście

projekt wnętrz nowoczesnego mieszkania kuchnia anne sophie goau

Espace St-Denis jest jednym nowoczesny apartament, którego aranżacja wnętrz autorstwa Anna Sophie Goneau został zaprojektowany. Na 118,92 stóp kwadratowych kondominium znajduje się na parterze trzypiętrowego budynku w Montrealu w Kanadzie. Celem projektanta było optyczne podzielenie każdej strefy mieszkalnej bez naruszania integralności architektury i jednocześnie doświetlenie każdego pomieszczenia naturalnym światłem. Koncepcji udało się podkreślić surowe materiały, takie jak cegła, stal i lite drewno, czarno-białym motywem kolorystycznym i powierzchniami o wysokim połysku.

Nowoczesny apartament na parterze o eleganckim wystroju

nowoczesny apartament parter salon sofa narożna aksamitna

Otwarta kuchnia jest centralnym punktem mieszkania i rozciąga się na jadalnię i salon, w którym zainstalowano również sypialnię. Oddzielona jest przeszkloną ścianą, która kontrastuje z ceglanym murem. Sofa z zielonego aksamitu, dwa krzesła i duży regał to jedyne meble w salonie.

Nowoczesne apartamenty uwielbiają mocne kontrasty

espace st denis projektowanie wnętrz ceglana ściana salon

Pod płytą betonową zainstalowano podgrzewacz ciepłej wody i pokryto jasnoszarą wykładziną podłogową wykonaną z żywicy epoksydowo-poliuretanowej, która miała imitować naturalny kolor betonu. Dwie sypialnie i łazienka mają błyszczącą białą podłogę epoksydową, dzięki czemu obszary prywatne różnią się od salonu.

Cegły w kuchni są błyszczące

nowoczesna kuchnia ceglana ściana czarny aneks kuchenny anne sophie goau

Błyszczące czarne fronty szafek w kuchni łączą się z równie czarnym sprzętem AGD i lodówką. Ekstraktor wbudowany w płytę grzejną zapewnia nieograniczony widok na ceglaną ścianę i podświetlaną kuchnię. Stół do jadalni staje się wizualną kontynuacją białej wyspy kuchennej.

Mur z cegły w kuchni

czarny aneks kuchenny fronty na wysoki połysk cegła kuchnia tylna ściana

W łazience wykonana na zamówienie umywalka ze stali nierdzewnej i prostokątna wanna zostały ustawione jeden na drugim i tworzą ciekawą kompozycję. Ciemnoszara żywica epoksydowa pokrywa obszar toalety i prysznica i tworzy mocną wizualną granicę z białą częścią łazienki.

czarne szafki kuchenne na wysoki połysk

nowoczesna szafka kuchenna podświetlana na wysoki połysk czarna cegła

Kontrast między bielą a czernią w kuchni

nowoczesna kuchnia czarno-biała wyspa otwarta

 Metalowa lampa wisząca nad stołem jadalnym

nowoczesna kuchnia jadalnia szafki na wysoki połysk w kolorze czarnym

Drewniane deski podłogowe w kontraście

nowoczesny apartament anne sophie goau kuchnia jadalnia biały czarny

Dostęp do podwórka

nowoczesne mieszkanie montreal dostęp dziedziniec kuchnia ceglana ściana

Regał wysoki

espace st denis anne sophie goau kuchnia półka sufitowa

Szklana przegroda oddziela sypialnię

nowoczesne mieszkanie biała konstrukcja stalowa biała podłoga

Biel i czerń w kuchni

espace st denis mieszkanie montreal anne sophie goau

jadalnia sypialnia szklana ściana oddzielona czysta biel?

kondominium sypialnia szklana ściana oddzielona anne sophie goau

drewniane deski podłogowe okładzina ścienna korytarz szklana ściana sypialnia

espace st denis anne sophie goau przedpokój łazienka drewno biały

mieszkanie montreal łazienka drewniana ściana ze stali nierdzewnej kontrast

projekt łazienki czysta biała umywalka ze stali nierdzewnej marmurowa wanna

łazienka marmurowa wanna ze stali nierdzewnej próżność białe ściany

nowoczesna łazienka prysznic ze stali nierdzewnej w łazience w kolorze szarym epoksydowym

WC prysznic obszar ciemnoszary kontrast żywicy epoksydowej;

espace st denis anne sophie goau mieszkanie na parterze

plan piętra espace st denis anne sophie goau