Architektura, domy marzeń

Nowoczesna willa – luksus tuż nad oceanem

Palmiarnia-willa-nad-oceanem

Nowoczesna willa lub Wille Oceaniques to projekt deweloperski realizowany przez firmę architektoniczną MM++ została wykonana w 2014 roku. Małe i eleganckie domy znajdują się w Mui Ne, Phan Thiết, Binh Thuan w Wietnamie i zajmują powierzchnię 10 914 m2. Projekt obejmuje rozwój nieruchomości w Mui Ne, czyli kurorcie na południowo-zachodnim wybrzeżu Wietnamu. Nieruchomość w kształcie trapezu ma 100 m długości między oceanem a autostradą i 42 m długości na samym wybrzeżu.Właściwie ten piękny i rzadki widok z wybrzeża w tym miejscu jest głównie zajmowany przez hotele i rezydencje wakacyjne i jest wyłączony dla gości prywatnych. Ideą tych willi było zmaksymalizowanie potencjału kurortu poprzez posiadanie morza w zabudowie bliźniaczej w pobliżu osiedla mieszkaniowego oraz zabezpieczenie przedniej części nieruchomości jako swoistego „amortyzatora” przed hałasem z autostrady.

Nowoczesna willa – prywatna posiadłość o luksusowym charakterze

minimalistyczny-dom-z-palmami-i-lezakami

Struktura Nowoczesna willa reprezentuje 3 jednostki: 2 wille z 3 pokojami każda i willa z 4 pokojami, z których każda ma prywatny basen 10mx3m. Konstrukcja willi znajduje się 1,8 metra nad poziomem plaży, dzięki czemu możesz cieszyć się własnym spokojem i spokojem bez zamieszek publicznych w Twojej okolicy. Projekt wnętrza oferuje wyjątkowy widok na ocean z każdego pomieszczenia: na parterze, gdzie kuchnia, salon i jadalnia łączą się w jeden otwarty plan, mamy widok na ocean. Na tyłach Modern Villa mamy dużo jasnych, otwartych dachów i ścian zapewniających naturalną cyrkulację powietrza, widoki na niebo oraz wewnętrzny tropikalny ogród z roślinami; nawet staw tuż przy balustradzie. Sypialnie wychodzą na niekończące się baseny, które znikają w naturalnym morzu. Z tyłu każda sypialnia ma prywatną wannę z hydromasażem i dużą ilością światła słonecznego, cyrkulacją powietrza i połączonymi połączeniami na zewnątrz / wewnątrz.

Nowoczesna willa

Basen-basen-projekt-dom-z-leżankami

 Na pierwszym piętrze Nowoczesna willa znajdziemy sypialnie, z których wszystkie mają niezwykły widok na ocean, dzięki ścianie wykonanej ze szkła, osadzonej w betonowej konstrukcji, która zapewnia wystarczającą ilość cienia. Od frontu mamy dużą werandę z drewnianą podłogą, kolejną możliwość bliższego podziwiania oceanu, która służy również jako zadaszenie tarasu na piętrze. Z tyłu część sypialna jest naturalnie wentylowana przez drewniane kratki.

Projekt różnych poziomów ma prostą strukturę. Z przodu, bezpośrednio przed plażą, mamy aluminiową ramę okien, az tyłu Villa der Moderne nie ma okien, poza drewnianymi kratami. Oprócz otwartego ogrodu na parterze, można w naturalny sposób uzyskać wentylację części sypialnej.

Ta piękna lokalizacja, tuż nad oceanem, to wymarzone miejsce do życia. Projekt firmy architektonicznej daje niezwykłą możliwość poznania wybrzeża morskiego z bliska. Materiały są naturalne, a design to nowoczesny minimalizm, który podkreśla jakość bez dalszego dopracowywania w każdym pomieszczeniu. Zdjęcia pochodzą z Hiroyuki Oki.

Dom w stylu willi z palmami nad oceanem

Frontowa strona z ogrodem

Dom-projektowy-basenowy-z-widokiem-na-morze

 Salon z widokiem na ocean

Salon-jadalnia-ze-stolikiem-kawowym-i-stolik-krzeslami-z-litego drewna

 Salon-jadalnia-kuchnia w jednym

Kuchnia-w-białej-z-dobrze-nowoczesną-willą

 Kuchnia z naturalną cyrkulacją powietrza

Zaprojektuj-kuchnię-z-widokiem-na-ocean-rośliny

 Szklana ściana na wyjątkowe chwile

Schody-ze-ściany-ze-szklane-i-lite-drewniane-stopnie

 Staw i roślinność przy schodach

Rośliny-i-staw-przy-schodach

 Podstawowe elementy i materiały, takie jak drewno i beton

Sypialnia-z-widokiem na ocean-z-łóżkiem-palmą-lite drewno

 Śpij nad oceanem

Taras-w-sypialni-otwarty-z leżakami

 Taras z pięknym widokiem

Salon-z-przesuwaną-ścianką-bambus-rośliny-i-staw

Łazienka-w-białej-z-przesuwną-ścianką

Ławka-w-przedpokoju-dekoracja-ściana

Podłoga-szklana-jasna-z-płytek-i-drewna

Palmy-bezpośrednio-przed-basenem

Willa-apartamenty-miejsce-relaksu